top of page
Keresés

Munkavállalói céges autókkal járnak? Ezt tudnia kell!

Sok munkavállaló vagy autót bérlő gondolkodik sajnos úgy, hogy ha nem a saját gépjárművét használja, akkor azt nem kell kímélnie, sem becsben tartania. Éppen ezért napjainkban egyre népszerűbbek azok a rendszerek, amelyekkel kontroll alatt tarthatjuk a gépjárműhasználatot.


A sofőrök többsége állítása szerint kiválóan vezet, és semmilyen rossz vezetési szokása nincs, viszont a körülötte lévőknek nem biztos, hogy ugyanez a véleménye.


Bizonyos országokban eltérőek az autózási szokások, nem mindenhol szervezett és kontrollált a közlekedési morál, ezért a közlekedési szabályokat nem kötelezvényként, csupán csak jótanácsként tekintik a volán mögött ülők.


Hazánkban 2015 óta május 11-én tartják a közlekedési kultúra napját, amely a biztonságot előtérbe helyező, udvarias, partnerségre törekvő, toleráns közlekedési magatartásformákra kívánja felhívni a figyelmet.

A nem megfelelő vezetési stílus amellett, hogy rendkívül balesetveszélyes, a gépjármű műszaki állapotát is nagymértékben befolyásolja, melynek megnövekedett szervizköltségei lehetnek, komoly költségeket okozva ezzel egy vállalkozásnak.


Sok munkavállaló vagy autót bérlő gondolkodik sajnos úgy, hogy ha nem a saját gépjárművét használja, akkor azt nem kell kímélnie, sem becsben tartania. Akik munkaköréhez tartozik a céges autó használat, ott általában minden felmerülő költséget a munkáltató finanszíroz, így, ha széthajtják a sofőrök az autót, zsebbe nyúlós kiadásokat okozhatnak a cégnek. Éppen ezért napjainkban egyre népszerűbbek azok a rendszerek, amelyekkel kontroll alatt tarthatjuk a gépjárműhasználatot.


Az easyTRACK rendszer vezetési stílus kimutatásában adatokat kapunk többek között a gázpedálállásokról is, amely azonnali információt nyújt arról, hogy mennyire tapossák le a gázpedált. Számos riport megmutatja, hogy milyen fordulatszámon volt járatva a gépjármű és történtek-e hirtelen sebességkiugrások. Sebességtúllépés esetén kérhető akár sms- vagy e-mail-riasztás, hogy ne érjen minket meglepetés, ha egy nagyobb összegű büntetés érkezik.


Ráadásul, ha autókölcsönző szolgáltatást nyújtunk, nagy előnyt jelent, ha tudjuk, hogy miért nem kaptuk vissza időben a járművünket és egy esetleges visszaélést meg tudunk akadályozni, vagy azonnali rendőri intézkedést tudunk megkezdeni.


Mi sem bizonyítja jobban a rendszer hatékonyságát, mint az, hogy az easyTRACK iránt érdeklődők 75%-a igényli azon funkciókat, amelyekkel kiszűrhető a nem rendeltetésszerű gépjárműhasználat.

Tetszett a cikk és szeretne több ilyet olvasni?

Iratkozzon fel és mi emailben értesítjük ha hasonló cikket írunk.

bottom of page